Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek kvality ovzduší, Oddělení emisí a zdrojů

nabízí pracovní místo

Výzkumný a vývojový pracovník na úseku kvality ovzduší se zaměřením na emise škodlivin a řešení technické a legislativní problematiky.

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • VŠ technického směru
  • znalost AJ minimálně na úrovni B2
  • práce s PC - Microsoft Office, internet
  • zkušenost s vedením projektů výhodou
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zašlete na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav, Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, Na Šabatce 17, Praha 4 - Komořany, 143 06 Praha 412 nebo e-mailem na adresu: pavel.machalek@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, jazyková výuka)
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 564/2006 Sb. v T12 (dle započitatelné praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
předpokládaný nástup k 1. 6. 2020 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Machálek, vedoucí oddělení emisí a zdrojů, e-mail: pavel.machalek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici

Finanční referent/ka

Popis činnosti:
  • sestavování plánu hospodaření jednotlivých středisek v rámci organizace a jejich periodické vyhodnocování
  • zpracování  ekonomických rozborů a dalších statistických výkazů za organizaci
  • příprava podkladů pro účtárnu - kontrola a zpracování faktur
  • sledování a kontrola čerpání finančních nákladů a limitů za organizaci
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace výhodou
  • znalost zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví; zákona č. 235/2004 Sb., o DPH; vyhlášky č. 410/2009 a ostatních daňových zákonů
  • uživatelská znalost MS Office na dobré úrovni (zpracování tabulek a grafů)
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • organizační schopnosti, samostatnost, pečlivost a zodpovědnost
  • znalost anglického jazyka výhodou
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem přijímáme do 31. 3. 2020 do 10 hod.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dní indispozičního volna , závodní stravování, příspěvek z FKSP)
  • pracovní poměr na dobu neurčitou (možné i na zkrácený úvazek)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz, telefon: 244 032 624

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Personalista/ka

Popis činnosti:
  • Kompletní vedení personální agendy
  • Vyřizování personálních záležitostí v souvislosti se vznikem, průběhem a ukončením pracovního poměru
  • Vedení agendy pracovně lékařských prohlídek zaměstnanců
  • Spolupráce s pobočkami ústavu - poradenství v oblasti personální agendy
  • Spolupráce s mzdovou účetní
Požadujeme:
  • Úplné SŠ/VŠ vzdělání
  • Uživatelská znalost práce na PC, znalost programu VEMA výhodou
  • Samostatnost, komunikativnost, odolnost proti stresu
  • Praxe v oboru minimálně 1 rok

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dnů zdravotního volna, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/2a
Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz, telefon: 244 032 624

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • Zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • Příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • Příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Vojenská akademie nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
Jan Šrámek
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru. Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • Směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, pracoviště Centrální laboratoře imisí, Praha-Kamýk (Observatoř Libuš)

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – ICP-MS, AAS a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků).

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na ICP-MS a AAS výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • optimismus
Nabízíme:
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok), s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
Praha 4 - Kamýk 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488; Š. Rychlík, e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz, tel.: 244 033 503

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Hradec Králové

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší – technik imisního monitoringu

Popis činnosti:
  • Pravidelná obsluha stanic IM
  • Údržba a servis stanic IM, včetně nastavení přístrojového vybavení stanic
  • Zabezpečení přenosu dat ze stanic do centra, podíl na verifikaci dat
  • Metrologické činnosti - kalibrace přístrojů IM
  • Podíl na zpracování výsledků měření
  • Podíl na přípravě projektových měření
  • Řízení služebního vozidla bez přiděleného řidiče
Požadujeme:
  • Úplné střední odborné vzdělání technického směru
  • Praxe v oboru elektrotechniky minimálně 1 rok výhodou
  • Předpoklad vykonání zkoušky dle § 6 vyhlášky č. 50/1978 Sb. výhodou
  • Znalost práce s PC (MS Office, schopnost pracovat se specializovanými programy)
  • Řidičské oprávnění skupiny B

Ostatní předpoklady:

  • Organizační a komunikační schopnosti
  • Znalost normy ČSN EN ISO/IEC 17025 výhodou
  • Flexibilita, pečlivost, spolehlivost a schopnost samostatné práce
  • Fyzická zdatnost – práce v terénu

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 4. 2020, případně dle dohody
Kontakt:
RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky, tel.: 495 705 010; Mgr. Jan Komárek, vedoucí oddělení kvality ovzduší, tel.: 495 705 040