Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší – technik

Popis činnosti:
  • zajišťování provozu státní sítě imisního monitoringu – údržba, servis, kalibrace stanic imisního monitoringu (IM)
  • podílí se na verifikaci dat ze stanic IM
  • zajišťuje zásobování stanic IM spotřebním materiálem a logistiku
Požadujeme:
  • vzdělání SŠ technického směru
  • praxe: 1 rok v oboru elektrotechniky
  • znalost práce na PC (MS Office, MS Windows)
  • fyzická zdatnost
  • řidičský průkaz skupiny B

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem zasílejte na emailovou adresu jachym.brzezina@chmi.cz
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • plný úvazek
  • plat podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění (Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 341/2017 Sb, platová třída 9)
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, příspěvek FKSP, závodní stravování)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Brno
Kroftova 43
616 67 Brno

Datum nástupu:
1. 11. 2019
Kontakt:
Mgr. Jáchym Brzezina, vedoucí oddělení kvality ovzduší / 737 387 741

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, pracoviště Centrální laboratoře imisí, Praha-Kamýk (Observatoř Libuš)

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

Chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – ICP-MS, AAS a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků).

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na ICP-MS a AAS výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • optimismus

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (po dobu rodičovské dovolené, předpoklad do konce září 2021 s možností prodloužení v případě pokračování RD)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942/1
Praha-Kamýk

Datum nástupu:
předpoklad – říjen 2019
Kontakt:
Š. Rychlík e-mail: stepan.rychlik(at)chmi.cz tel.: 244 033 503, E. Svobodová e-mail: eliska.svobodova(at)chmi.cz tel.: 244 033 488, M. Beck e-mail: martin.beck(at)chmi.cz tel.: 244 033 485

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Hradec Králové

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší – specialista

Popis činnosti:
  • Správa dat a dokumentace
  • Zpracování odborných posudků a zpráv
  • Aplikace nových výsledků výzkumu a vývoje
  • Zpracování a vyhodnocování dat, včetně jejich kontroly a verifikace
  • Zástup při zajišťování a provádění monitorovacích prací v oblasti kvality ovzduší
Požadujeme:
  • Vzdělání VŠ přírodovědného nebo technického směru se zaměřením na ochranu ŽP
  • Praxe v oboru analýzy životního prostředí minimálně 1 rok – výhodou
  • Znalost práce s výpočetní technikou (MS Office, GIS)
  • Znalost anglického jazyka pasivně
  • Řidičské oprávnění – skupina B

Ostatní předpoklady:

  • Organizační a komunikační schopnosti
  • Znalost normy ČSN EN ISO/IEC 17025 - výhodou
  • Flexibilita, pečlivost a schopnost samostatné práce

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 10. 2019, případně dle dohody
Kontakt:
RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky / 495 705 010, Mgr. Jan Komárek, vedoucí oddělení kvality ovzduší / 495 705 040

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Národní inventarizační systém emisí a propadů skleníkových plynů

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší

Popis činnosti:

Zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů v návaznosti na inventarizaci emisí a propadů skleníkových plynů, spolupráce na koordinaci celkového vykazování projekcí.
 

Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti ochrany ovzduší, emisí
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica)
  • AKTIVNÍ AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, ochota účastnit se zahraničních pracovních cest
  • výhodou zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu eva.krtkova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí skleníkových plynů
  • plat a odměna podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
  • nástup ihned
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
ihned
Kontakt:
Ing. Eva Krtková, Ph.D., e-mail: eva.krtkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici

Odborný pracovník Oddělení všeobecné klimatologie – meteorolog specialista

Popis činnosti:
  • Zpracování odborných klimatologických posudků
  • Statistická analýza a zpracování dat meteorologických prvků
  • Příprava postupů pro provádění odborných klimatologických činností
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného, matematicko-fyzikálního či technického směru, v rámci kterého byla absolvována zkouška z meteorologie a klimatologie či bioklimatologie
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy
  • zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, matematickým softwarem R a práce v ArcGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu lenka.crhova@chmi.cz.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit v rámci Oddělení všeobecné klimatologie
  • smlouvu na dobu neurčitou (po zapracování)
  • pružnou pracovní dobu
  • plný či částečný úvazek (minimálně však 60 % úvazku)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. v T12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování, jazyková výuka)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
květen 2019 nebo dle dohody
Kontakt:
RNDr. Lenka Crhová, e-mail: lenka.crhova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

hledá pracovníka na plný/částečný úvazek na dobu určitou (zástup za mateřskou a rodičovskou dovolenou)

Pracovník hodnocení a modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • zpracování naměřených dat
  • hodnocení meteorologicko-imisních vztahů
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Činnosti oddělení zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědeckého / fyzikálně-matematického / technického směru
  • angličtina – aktivní znalost
  • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem

Výhodou je:

  • znalosti z oblasti meteorologie prostředí / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
  • znalost některého z programovacích jazyků (např. R, Python, fortran apod.)
  • základní obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
  • samostatnost

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (příp. částečný) úvazek na dobu určitou (předpoklad do května 2020; další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • místo je vhodné i pro studenty / čerstvé absolventy magisterského, resp. inženýrského studia
  • příjemný a mladý kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1, plat. třída 12)  a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488