Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

Popis činnosti:

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.

 

Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.
V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak. 

 

Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

 

Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.
Požadujeme:
Nabízíme:
Pracoviště:
Datum nástupu:
Kontakt:

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek kvality ovzduší, Oddělení emisí a zdrojů

nabízí pracovní místo

Výzkumný a vývojový pracovník na úseku kvality ovzduší se zaměřením na emise škodlivin a řešení technické a legislativní problematiky

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • znalost AJ minimálně na úrovni B2
  • práce s PC - Microsoft Office, internet
  • zkušenost s vedením projektů výhodou
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem zašlete na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav, Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, Na Šabatce 17, Praha 4 - Komořany, 143 06 Praha 412 nebo e-mailem na adresu: machalek@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, jazyková výuka)
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. v T12 (dle započitatelné praxe)
  • předpoklad zaměstnání na plný úvazek v r. 2019
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 2a

Datum nástupu:
možný ihned, nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Machálek - vedoucí OEZ, e-mail: machalek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav - Centrální předpovědní pracoviště

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • Zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • Příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie, fyzická geografie
  • znalost AJ, MS Office, schopnost komunikace, flexibilita

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav Praha
Mgr. Marjan Sandev  - ved. CPP
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo e-mail: sandev@chmi.cz


Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • kvalitní IT, možnost odborného růstu a případně vědeckého uplatnění
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
  • plný pracovní úvazek na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou

Místo vhodné:  muž i žena, nepřetržitý provoz, příplatky za soboty, neděle, svátky, noční služby

Pracoviště:

ČHMÚ - CPP
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Nástup ihned nebo podle dohody
Kontakt:
Mgr. Marjan Sandev – vedoucí CPP, e-mail: sandev@chmi.cz

ČHMÚ - Pobočka Praha

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

Hydrolog - technik

Popis činnosti:
  • Terénní měření podzemních a povrchových vod
  • Údržba měřících objektů a přístrojové techniky
  • Primární zpracování dat
Požadujeme:
  • SŠ nebo VŠ technického nebo přírodovědného směru
  • komunikativnost, spolehlivost, samostatnost
  • znalost práce s PC (MS Word, Excel, PowerPoint)
  • řidičský průkaz "B" (služební cesty)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
ČHMÚ- pobočka Praha
Ing. Martin Zrzavecký
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
nebo e-mail: zrzavecky@chmi.cz.


Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
     
Pracoviště:

ČHMÚ - pobočka Praha
Na Šabatce 17
Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Martin Zrzavecký, e-mail: zrzavecky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici

Finanční referent/(ka)

Popis činnosti:
  • sestavování plánu hospodaření jednotlivých středisek v rámci organizace a jejich periodické vyhodnocování
  • zpracování  ekonomických rozborů a dalších statistických výkazů za organizaci
  • příprava podkladů pro účtárnu-kontrola a zpracování faktur
  • sledování a kontrola čerpání finančních nákladů a limitů za organizaci
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace výhodou
  • znalost zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví; zákona č. 235/2004 Sb., o DPH; vyhlášky č. 410/2009 a ostatních daňových zákonů
  • uživatelská znalost MS Office na dobré úrovni (zpracování tabulek a grafů)
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • organizační schopnosti, samostatnost, pečlivost a zodpovědnost
  • znalost anglického jazyka výhodou
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem přijímáme do 30.9.2018 na adrese:
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dní indispozičního  volna , závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav - úsek meteorologie a klimatologie

nabízí volnou pozici:

Metrolog meteorologické kalibrační laboratoře

Popis činnosti:
  • Práce v akreditované kalibrační laboratoři s možností dalšího kariérního postupu
  • Kalibrování a provádění metrologické kontroly měřidel, vyhodnocování výsledků měření a vystavování kalibračních listů
  • Samostatné řešení a tvorba logických rozborů a matematické analýzy systémů zpracování naměřených dat
  • Tvorba a revize kalibračních metodik
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání technického směru
  • Praxe v oboru metrologie výhodou
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Dobrá znalost MS Office (vyhodnocování naměřených výsledků pomocí MS Excel, zpracování tabulek a grafů)
  • Znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni nutná (aktivní výhodou)
  • Znalost legislativy v oblasti metrologie výhodou, po zapracování nutná
  • Certifikace pracovníka a znalost v metrologii výhodou, po zapracování nutná
  • Řidičský průkaz skupiny B (aktivní řízení)
  • Schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu a zodpovědnost

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na email kain@chmi.cz , adresu ČHMÚ, Ing. Ivan Kain, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 – Komořany.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci v malém kolektivu
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, jazyková výuka)
  • Pružnou pracovní dobu
  • Plat podle NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb. dle započitatelné praxe s možnosti růstu až na pozici vedoucí laboratoře.
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Meteorologická kalibrační laboratoř
Generála Šišky 942
Praha 4 - Kamýk

Datum nástupu:
1. října 2018, nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Ivan Kain, tel: 2 4403 2209, e-mail: kain@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav - pobočka Ústí n. L.

nabízí volnou pozici:

Pracovník Oddělení meteorologie a klimatologie – revizor staniční sítě

Popis činnosti:
  • Revize a vyhodnocování meteorologických záznamů, výkazů a hlášení.
  • Metodické vedení dobrovolných pozorovatelů meteorologické staniční sítě pobočky.
  • Zajišťování provozu, údržby a kontroly zařízení dobrovolnické meteorologické staniční sítě.
  • Zpracování a statistické hodnocení dat.
Požadujeme:
  • SŠ/VŠ vzdělání přírodovědného směru, zájem o meteorologii a klimatologii
  • organizační schopnosti, pečlivost, komunikativnost, samostatnost a aktivní přístup k práci
  • znalost práce na PC (MS Office, schopnost pracovat se specializovanými programy)
  • řidičský průkaz sk. B
  • znalost AJ (minimálně pasivně)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte do 15. 9. 2018 na e-mailovou adresu dasar@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • smlouvu na dobu určitou po dobu nemoci, výhledově smlouvu na dobu neurčitou
  • zajímavou práci v dobrém kolektivu
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP, 5 dní indispozičního volna, závodní stravování)
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Ústí nad Labem
Kočkovská 18
400 11 Ústí nad Labem

Datum nástupu:
1. 10. 2018 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Dáša Richterová, vedoucí oddělení meteorologie a klimatologie, tel.: 472706021, e-mail: dasar@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný asistent/ka ředitelky ekonomicko-správního úseku

Popis činnosti:
  • koordinace činností v rámci úseku
  • podpora práce ředitelky  v odborných záležitostech
  • příprava podkladů na jednání a porady
  • zpracování podkladů pro zřizovatele
  • zpracování odborných analýz a reportů
  • spolupráce s hlavní účetní, auditorem
  • jednání s daňovým poradcem
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ  vzdělání ekonomického směru
  • minimálně 5 let praxe v příspěvkové organizaci
  • dobrá znalost práce na počítači
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • znalost AJ výhodou
  • organizační schopnosti
  • komunikační dovednosti
  • samostatné rozhodování, proaktivní přístup k problematice úseku

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: vera.malkova@chmi.cz.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, 5 dní indispozičního volna, příspěvek na jazykovou výuku)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Účetní

Popis činnosti:
Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ/VŠ
  • Znalost účetnictví příspěvkových organizací výhodou
  • Praxe v příspěvkové organizaci výhodou
  • Dobrá znalost práce na počítači, znalost  programu VEMA výhodou
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem zasílejte do 30. 9. 2018 na adresu:
ČHMÚ-personální agenda
Na Šabatce 17
1430 06 Praha 4 – Komořany
nebo e-mail: vera.malkova@chmi.cz.
Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. (př.1)
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP, 5 dní indispozičního volna), jazyková výuka
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Kalibrační laboratoř imisí/Centrální laboratoře imisí, Praha-Libuš

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

manažer jakosti

Popis činnosti:
  • Odpovědnost za systém managementu kvality v kalibrační a zkušební laboratoři
  • Přímé řízení interních auditorů a provádění interních auditů na akreditovaných pracovištích
  • Příprava a spolupráce při provádění externích auditů ČIA podle normy ČSN EN ISO/IEC 17025
  • Metodická a kontrolní činnost interních auditorů a zástupců manažera jakosti v laboratořích
     
Požadujeme:
  • Vzdělání VŠ technického směru
  • Nejméně 3 roky praxe, z toho alespoň 2 roky v oboru zabezpečování systému managementu
  • Znalost ČSN EN ISO/IEC 17025 a akreditačních předpisů
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu
  • Pečlivost a odpovědný přístup
  • Odhodlanost pracovat, ochotu a schopnost učit se nové věci
  • Dobrou znalost práce na počítači (MS Office)
  • Odolnost proti stresu a optimismus
  • Znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • Řidičský průkaz sk. B (aktivní řízení)
  • Znalost práce v chemické laboratoři výhodou

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na email irena.braunova@chmi.cz nebo rychliks@chmi.cz anebo na adresu ČHMÚ, Irena Braunova nebo Štěpán Rychlík, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 – Komořany

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Plný úvazek
  • Pružná pracovní doba
  • Zajímavou a tvůrčí práci v mladém kolektivu
  • Zázemí státní instituce (závodní stravování, 5 týdnů dovolené, vzdělávání, příspěvek FKSP, indispoziční volno, sportovní vyžití)
  • Plat podle NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Generála Šišky 942/1
142 00 Praha 4

Datum nástupu:
Nejdříve 1. 9. 2018
Kontakt:
E-mail: irena.braunova@chmi.cz nebo rychliks@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Oddělení kvality ovzduší, Centrální laboratoře imisí Praha-Libuš

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

Chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – AAS, ICP-MS, a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků)

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na AAS, (ICP-MS) výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (MS Office…)
  • optimismus

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci (i pro děti), kulturu…)
  • smlouvu na dobu určitou (po dobu rodičovské dovolené, předpoklad do konce srpna 2019 s možností prodloužení v případě pokračování RD)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
Praha-Libuš 

Datum nástupu:
předpoklad – září 2018
Kontakt:
J. Adamová, e-mail: jana.adamova(at)chmi.cz, tel.: 244 033 482, Š. Rychlík, e-mail: rychliks(at)chmi.cz, tel.: 244 033 503

Český hydrometeorologický ústav Praha

Nabízí volnou pozici:

Pracovník interního auditu a kontroly

Popis činnosti:
  • Interní audity (plánování, provádění a vyhodnocování) + konzultace a školení
  • Externí audit (příprava a spolupráce při provádění externího auditu normy ISO 9001:2015)
  • Kontroly (plánování, provádění a vyhodnocení)
Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ, VŠ
  • Nejméně 2 roky praxe v oblasti interních auditů a kontroly
  • Znalost zákona č. 32O/2001 Sb., o kontrole a prováděcí Vyhlášky 416/2004 Sb.
  • Dobrá znalost práce na počítači
  • Organizační schopnosti a samostatné rozhodování
  • Komunikační dovednosti, schopnost pracovat v kolektivu
  • Odolnost proti stresu
  • Řidičský průkaz

Písemné nabídky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 
ČHMÚ, Ing. Věra Málková, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany, nebo na e-mail vera.malkova@chmi.cz.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zákona č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) v T11
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Věra Málková, e-mail: vera.malkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

hledá pracovníka na plný/částečný úvazek na dobu určitou

Vědecký a výzkumný pracovník modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší
  • zpracování a statistické hodnocení dat
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Činnosti oddělení zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • vývoj nových metod (např. mapování kombinující modelové výstupy a měření – staniční a satelitní data)
    • vývoj software (emisní procesor pro modely kvality ovzduší, rozptylové modely adt.)
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání fyzikálně-matematického / technického směru podmínkou
  • znalosti z oblasti meteorologie prostředí / statistického zapracování dat / ochrany životního výhodou
  • znalost některého z programovacích jazyků (např. R, Python, fortran apod.)
  • základní obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem
  • angličtina – aktivní znalost (nutnost studia odborných textů)
  • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
  • samostatnost
  • místo je vhodné i pro studenty / čerstvé absolventy magisterského, resp. inženýrského studia

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (příp. částečný) úvazek na dobu určitou (předpoklad do května 2020; další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • příjemný a mladý kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav - Úsek informatiky

hledá vhodné kandidáty na pozice

Pracovník správy informačních technologií

Popis činnosti:

Volné pracovní pozice zahrnují práce na dohledu, správě a rozvoji informačního a výpočetního zázemí ČHMÚ.

Požadujeme:
  • VŠ vzdělání v oboru ICT podmínkou
  • znalost anglického jazyka minimálně na pasivní úrovni, znalost dalších jazyků výhodou
  • samostatnost, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci a uvádět je do praxe
  • zájem o dlouhodobé působení a osobní rozvoj v oboru ICT

Z dalších požadavků musí žadatel o zaměstnání splnit alespoň jeden, splnění více než jednoho požadavku nebo platná certifikace pro danou oblast nebo produkt je výhodou.

  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí serverových a desktopových produktů Microsoft (Server, Windows 7, 8.1, 10, Office) a nástrojů pro centralizovanou vzdálenou správu desktopového prostředí
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) serverového prostředí Unix (Solaris, Linux) a znalost úložných diskových a páskových technologií a jejich správy
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí desktopových produktů Linux a nástrojů pro centralizovanou vzdálenou správu desktopového prostředí
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) virtualizačních technologií (KVM, VMware, Microsoft)
  • znalost prostředků pro softwarový audit, detailní orientace v licenčních modelech významných výrobců software
  • výborná znalost (konfigurace, správa) prostředí databáze Oracle (12c)
  • výborná znalost (instalace, konfigurace, správa) prostředí, aplikací a dat GIS (ESRI) ukládaných v prostředí databáze Oracle
  • znalosti a zkušenosti v oblasti bezpečnosti ICT, auditních a dohledových systémů, identifikace a zvládání bezpečnostních incidentů v ICT
  • znalosti síťových struktur LAN/WAN, síťových prvků, protokolů (Cisco)
  • zkušenosti s vedením rozvojových projektů ICT
  • zkušenosti s vedením kolektivu pracovníků ICT především v oblasti provozu technologií ICT, aplikací, technické podpory uživatelů
  • lektorské zkušenosti
  • řidičský průkaz sk. B, aktivní řidič

Kontakt a adresa pro zaslání strukturovaného životopisu a motivačního dopisu: Ing. Petr Bouška, Ph.D., náměstek ředitele pro informatiku, 244 032 100, e-mail: petr.bouska@chmi.cz Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný úvazek
  • pružná pracovní doba
  • zázemí státní instituce, stravování, vzdělávání, 5 týdnů dovolené, příspěvek FKSP
  • plat a odměna podle NV č. 341/2017 Sb. (příloha 1) a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • zajímavou práci
  • místa jsou vhodná i pro absolventy magisterského studia
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav Praha
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
ihned nebo podle dohody
Kontakt:
Ing. Petr Bouška, Ph.D., ředitel úseku informatiky, 244 032 100, e-mail: petr.bouska@chmi.cz.