Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

MANAŽER PROVOZNÍ BEZPEČNOSTI ODBORU LETECKÉ METEOROLOGIE (OLM) ČHMÚ

Popis činnosti:
  • plánování, organizace a vyhodnocování postupů a procesů provozní bezpečnosti Odboru letecké meteorologie (OLM) v souladu s legislativními požadavky (ICAO, EUR, EASA/ÚCL, WMO)
  • komunikace a spolupráce s regulátory a inspektory leteckých meteorologických služeb v oblasti civilního letectví v ČR
  • spolupráce s vedoucími oddělení OLM v oblasti kvality produktů
  • zastupování vedoucího OLM v době jeho nepřítomnosti
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání
  • manažerské schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka slovem i písmem
  • připravenost a ochota učit se novým věcem

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte e-mailem na adresu bohumil.techlovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozváni na osobní pohovor.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci
  • plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 564/2006 Sb.
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Letiště Praha/Ruzyně
přízemí TWR ŘLP ČR s. p.

Datum nástupu:
Ihned, dle dohody
Kontakt:
E-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici

ekonomický referent/(ka)

Popis činnosti:
  • likvidace zahraničních pracovních příkazů včetně doplatků, kurzových rozdílů a jejich zpracování v účetnictví
  • kontrola poskytnutých záloh na pracovní cestu
  • sestavování plánu hospodaření jednotlivých středisek v rámci organizace a jejich periodické vyhodnocování
  • sledování a kontrola čerpání finančních nákladů a limitů za organizaci
  • kontrola došlých faktur
Požadujeme:
  • ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru
  • minimálně 3 roky praxe z ekonomické oblasti
  • znalost zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví; zákona č. 235/2004 Sb., o DPH; vyhlášky č. 410/2009 a ostatních daňových zákonů
  • uživatelská znalost MS Office (zpracování tabulek a grafů)
  • znalost práce s programem VEMA EKOS výhodou
  • organizační schopnosti, samostatnost, pečlivost a zodpovědnost
  • trestní bezúhonnost

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem zasílejte na adresu: 
ČHMÚ- personální agenda
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo e-mail: tatiana.galova@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 564/2006 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Tatiana Gálová, e-mail: tatiana.galova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici

Pracovník klimatologie

Popis činnosti:

Zpracování pravidelných provozních výstupů, posudků a studií v oblasti agrometeorologie a biometeorologie.
 

Požadujeme:
  • VŠ zemědělského nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu martin.mozny@chmi.cz.
Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit
  • pružnou pracovní dobu
  • plný či částečný úvazek
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. v T12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování, jazyková výuka)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
červen 2019 nebo dle dohody
Kontakt:
Dr. Ing. Martin Možný, e-mail: martin.mozny@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Národní inventarizační systém emisí a propadů skleníkových plynů

nabízí volnou pozici:

Pracovník ochrany čistoty ovzduší

Popis činnosti:

Zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů v návaznosti na inventarizaci emisí a propadů skleníkových plynů, spolupráce na koordinaci celkového vykazování projekcí.
 

Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti ochrany ovzduší, emisí
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica)
  • AKTIVNÍ AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, ochota účastnit se zahraničních pracovních cest
  • výhodou zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu eva.krtkova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí skleníkových plynů
  • plat a odměna podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
  • nástup ihned
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
ihned
Kontakt:
Ing. Eva Krtková, Ph.D., e-mail: eva.krtkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha

nabízí volnou pozici

Odborný pracovník Oddělení všeobecné klimatologie – meteorolog specialista

Popis činnosti:
  • Zpracování odborných klimatologických posudků
  • Statistická analýza a zpracování dat meteorologických prvků
  • Příprava postupů pro provádění odborných klimatologických činností
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného, matematicko-fyzikálního či technického směru, v rámci kterého byla absolvována zkouška z meteorologie a klimatologie či bioklimatologie
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy
  • zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, matematickým softwarem R a práce v ArcGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu lenka.crhova@chmi.cz.

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit v rámci Oddělení všeobecné klimatologie
  • smlouvu na dobu neurčitou (po zapracování)
  • pružnou pracovní dobu
  • plný či částečný úvazek (minimálně však 60 % úvazku)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb. v T12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování, jazyková výuka)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
květen 2019 nebo dle dohody
Kontakt:
RNDr. Lenka Crhová, e-mail: lenka.crhova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Národní inventarizační systém emisí a propadů skleníkových plynů

nabízí volnou pozici:

Pracovník ochrany čistoty ovzduší

Popis činnosti:

Zpracování inventarizace emisí a propadů skleníkových plynů a spolupráce na detailních kontrolách emisí skleníkových plynů vzniklých z průmyslových procesů, spolupráce na koordinaci celkové inventarizace emisí a propadů skleníkových plynů
 

Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti ochrany ovzduší, emisí
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica)
  • AKTIVNÍ AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC (COP, IPCC))
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, ochota účastnit se zahraničních pracovních cest
  • výhodou zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu eva.krtkova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí skleníkových plynů
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
  • nástup ihned
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
ihned
Kontakt:
Ing. Eva Krtková, Ph.D., e-mail: eva.krtkova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Technik imisního monitoringu

Popis činnosti:
  • provádí obsluhu a údržbu měřících stanic
  • práce s měřící technikou
Požadujeme:
  • SŠ, technického směru, praxe 1 rok (kvalifikace pro vyhl. 50/1978 § 6)
  • řidičský průkaz B
  • schopnost manipulace s měřícími přístroji a tlakovými láhvemi do 30 kg
  • práce s chemickými látkami

Ostatní předpoklady:

  • flexibilita, pečlivost, spolehlivost a schopnost samostatné práce
  • základní uživatelská znalost práce na PC (MS Office, internet)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu jan.silhavy@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • plat podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění (Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 341/2017 Sb, platová třída 9)
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, příspěvek FKSP, závodní stravování)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Generála Šišky 942
143 00 Praha 4 Kamýk

Datum nástupu:
dohodou
Kontakt:
Jan Šilhavý - jan.silhavy@chmi.cz, tel. 244033467, 737276744

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertiz

hledá pracovníka na plný/částečný úvazek na dobu určitou (zástup za mateřskou a rodičovskou dovolenou)

Pracovník hodnocení a modelování kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • zpracování naměřených dat
  • hodnocení meteorologicko-imisních vztahů
  • příprava vstupů a zpracování výstupů modelů kvality ovzduší
  • zpracovávání zpráv a posudků
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby. Činnosti oddělení zahrnují např.:
    • přípravu modelových podkladů pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR
    • navrhování a ověřování opatření ke zlepšení kvality ovzduší
    • zpracování rozptylových studií
    • účast na řešení (mezi)národních projektů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědeckého / fyzikálně-matematického / technického směru
  • angličtina – aktivní znalost
  • připravenost a ochota vzdělávat se a učit se novým věcem

Výhodou je:

  • znalosti z oblasti meteorologie prostředí / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí
  • znalost některého z programovacích jazyků (např. R, Python, fortran apod.)
  • základní obeznámenost s prací v OS Linux a příkazovou řádkou
  • zájem o dlouhodobé působení a rozvoj v oboru
  • samostatnost

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný (příp. částečný) úvazek na dobu určitou (předpoklad do května 2020; další vývoj záleží na získaných projektech a personální situaci na oddělení)
  • místo je vhodné i pro studenty / čerstvé absolventy magisterského, resp. inženýrského studia
  • příjemný a mladý kolektiv
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP)
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1, plat. třída 12)  a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • v případě zapojení do řešených projektů odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2199/2a
143 00  Praha 412 - Komořany

Datum nástupu:
Okamžitě nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488