Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav Praha, pobočka Hradec Králové

hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

Meteorolog - specialista

Popis činnosti:
  • Práce s databází (pořizování dat, jejich kontrola a zpracování)
  • Spolupráce na vedení a údržbě staniční sítě pobočky
  • Spolupráce na posudkové činnosti
  • Podíl na řešení výzkumných projektů
  • Řízení služebního vozidla bez přiděleného řidiče
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného směru, nejlépe se zaměřením na meteorologii a klimatologii
  • Orientace v oboru meteorologie a klimatologie
  • Orientace ve statistickém zpracování dat
  • Řidičský průkaz skupiny B

Ostatní předpoklady:

  • Organizační a komunikační schopnosti
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Znalost práce na PC (MS Office) podmínkou, znalost práce s pokročilými statistickými programy nebo databázemi výhodou
  • Znalost angličtiny (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410/102
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 7. 2020, případně dle dohody
Kontakt:
RNDr. Zdeněk Šiftař, ředitel pobočky, tel.: 495 705 010; Mgr. Stanislava Kliegrová, Ph.D., vedoucí oddělení meteorologie a klimatologie, tel.: 495 705 020

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek kvality ovzduší, Centrální laboratoře imisí

Hledá pracovnici/pracovníka na pozici:

laborantka/laborant

Popis činnosti:
  • práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace analytů ze vzorků ovzduší (především mineralizace vzorků ovzduší)
  • vedení operativní evidence majetku
  • přijímání vzorků
  • mytí laboratorního nádobí a vzorkovacího materiálu včetně použití speciálního mycího automatu (myčky)
  • provádění odběrů srážkových vod
Požadujeme:
  • SŠ chemického nebo zdravotního zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři (s kyselinami a hydroxidy)
  • pečlivost, spolehlivost a odpovědný přístup (jsme akreditované pracoviště)
  • schopnost komunikace, samostatnost
  • znalost práce s PC (alespoň v rozsahu e-mail, internet, MS Office)
  • odhodlanost pracovat a optimismus

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • stabilní zaměstnání v příjemném prostředí ve státem zřízené organizaci
  • práci na 50–70 % úvazku v moderně vybavené laboratoři
  • pracovní úvazek na dobu určitou po dobu trvání mateřské a rodičovské dovolené
  • platové ohodnocení dle platných tabulek státních zaměstnanců příspěvkové organizace (tabulka č. 1, 9. platová třída)
  • zaměstnanecké výhody (např. závodní stravování, pružná pracovní doba, zaměstnanecký příspěvek z FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
143 00 Praha-Kamýk
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • Zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • Příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • Příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Vojenská akademie nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 
Jan Šrámek
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru. Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • Směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, pracoviště Centrální laboratoře imisí, Praha-Kamýk (Observatoř Libuš)

Hledá pracovníka/pracovnici na pozici:

chemik-analytik

Popis činnosti:

Práce v analytické laboratoři stanovující stopové koncentrace znečišťujících látek v ovzduší (spektrální metody – ICP-MS, AAS a další – včetně jim předcházejících úprav vzorků).

Požadujeme:
  • VŠ chemického nebo přírodovědného zaměření
  • znalost práce v chemické laboratoři
  • praxe na ICP-MS a AAS výhodou
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • pečlivost a odpovědný přístup
  • znalost anglického jazyka alespoň na pasivní úrovni
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita, práce v týmu
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • optimismus
Nabízíme:
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok), s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Centrální laboratoře imisí
Generála Šišky 942
Praha 4 - Kamýk 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
E. Svobodová, e-mail: eliska.svobodova@chmi.cz, tel.: 244 033 488; Š. Rychlík, e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz, tel.: 244 033 503