Logo Český hydrometeorologický ústav
 Provozní evidence
    Střední zdroje
Ohlašování údajů agendy ochrany ovzduší
za rok 2009
Provozovny zvláště velkých a velkých zdrojů

Ohlašování souhrnné provozní evidence SPE se provádí podle náležitostí nové vyhlášky č. 205/2009 Sb., která nahradila vyhlášku 356/2002 Sb. Text vyhlášky naleznete zde.

Pro ohlášení údajů agendy ovzduší v listinné podobě k 31. 3. 2010, tj. pro údaje za rok 2009, naleznete využitelné formuláře v sekci „ke stažení“. Využit lze ale jakýkoli typ formuláře, který splňuje náležitosti a požadavky přílohy č. 7 k vyhlášce č. 205/2009 Sb., tj. po drobných úpravách také vzory použité pro hlášení za rok 2008. Pro případné odemčení buněk formulářů MS Excel za rok 2008 lze použít některé z těchto hesel: pm PM nepovim345. K dispozici jsou také formuláře, v nichž je propojena agenda SPE a Oznámení o poplatku. K vyplnění doporučujeme využít také instrukce uvedené v Návodu.

Vyplněné (vytištěné) formuláře se podepsané a orazítkované odesílají přímo příslušným oblastním inspektorátům ČIŽP. Spojené formuláře se dále zasílají příslušným krajským úřadům. Při použití elektronického vyplnění formulářů (MS Excel, MS Word) je velmi vítané také jejich zaslání na adresu: emise@chmi.cz . Údaje budou využity pro převod do REZZO.

Samostatné vzory "Oznámení o poplatcích" z předchozích let jsou k využití zde. Vyplněné (vytištěné) formuláře se případně s Oznámením o použití rozpouštědel a Bilančním listem rozpouštědel odesílají podepsané a orazítkované přímo příslušným krajským úřadům.

Opravy a doplnění údajů souhrnné provozní evidence a oznámení o poplatku je zapotřebí posílat stejným způsobem.

Ohlašování údajů souhrnné provozní evidence a poplatkové agendy za rok 2009 bude probíhat v novém režimu a pro údaje za rok 2009 je u provozoven, ohlašujících podle zákona 25/2008 Sb. o Integrovaném registru znečišťování, zavedeno povinné ohlašování prostřednictvím ISPOP.

Ohlašování prostřednictvím ISPOP pro všechny ostatní provozovny bude povinné již pro údaje za rok 2010 !!!.

Pro ohlašovatele prostřednictvím ISPOP je zavedena podpora formou telefonické a e-mailové HelpLine, která je určena především k zodpovídání dotazů zacílených na problematiku Integrovaného registru znečišťování a ohlašování evidencí z oblasti životního prostředí prostřednictvím datových standardů ISPOP.

Pro řešení problémů spojených s vyplňováním údajů agendy ovzduší využívejte přímou HelpLine ČHMÚ (Ing. Miloslav Modlík, tel.: 244 032 432) v pracovních dnech od 9 do 11 hod a od 12 do 15 hod. Mimo uvedené období lze pro dotazy využít e-mailovou adresu.

Další instrukce k ohlašování naleznete v souboru s aktuálními informacemi
zde

Další odkazy:
www.mzp.cz
www.ispop.cz
www.irz.cz
www.cizp.cz

    List 1 (pdf)
    List 2 (pdf)
    List 3 (pdf)
    List 4 (pdf)
    List 5 (pdf)
    Listy 1-5 (zip)
    SPE Excel
    List 1 (pdf)
    List 2 (pdf)
    List 3 (pdf)
    List 4 (pdf)
    List 5 (pdf)
    Listy 1-5 (zip)
    SPE Excel poplatky
    vyhl355_BR.doc
    vyhl355_OL.doc
    F_OVZ_SPOJ
    manuál
Copyright © 2003-2010 Český hydrometeorologický ústav stránka upravena dne 25.2.2010
správce stránky: emise@chmi.cz